Blog 1, een foodtruck voor pizza, hoe verzin je het?

Zoals bij heel veel mensen ontstaan de beste ideeën en rigoureuze plannen in een andere omgeving dan de (t)huisomgeving. We, ik en Michelle, zijn op vakantie in Italië, het is ergens tussen Kerst en Oud & Nieuw 2016. We hebben een appartement gehuurd bij het prachtige wijnhuis Casale Dello Sparviero in het zuiden van Toscane. 

Op mijn tijdlijn kom ik een advertentie tegen, gedeeld door een oud-collega van mij, ja Martine, deze credits zijn voor jou! Een foodtruck ingericht voor de verkoop van pizza staat te koop in de omgeving van Breda. Wat een mooie wagen, hij is startklaar, alles zit erbij en in, zelfs een kleine voorraad bloem voor het maken van de pizzabodem. Ik laat deze advertentie zien aan Michelle, ja mooi ding zegt ze. Maar hoe komen we aan de gevraagde 10.000 euro? Och lach ik, dat is een kleinigheid, maar weet dat ze helemaal gelijk heeft. Ik scroll verder en Michelle duikt weer in haar boek over het leven van Phill Collins. 

We vierden de vakantie uitbundig, genieten van alles wat Italië ons te bieden heeft. Op de terugreis hebben we voldoende tijd om te filosoferen over de foodtruck die te koop staat want hij laat mij niet los. Eenmaal terug in Nederland begint het gewone leven weer en we komen langzaam los van ons vakantiegevoel. Maar het spreekwoordelijke zaadje is geplant. 

Een donkere donderdagmiddag medio januari 2017, ik ben aan het werken en bekijk even mijn e-mail op mijn telefoon. Een ongelezen bericht van marktplaats. Ik open het bericht met de veelbelovende titel: deze advertenties heb je vast niet gezien. 

Ik heb de afgelopen tijd veel gezocht op marktplaats naar foodtrucks, verkoopwagens maar ook naar pizzaovens en benodigdheden. Gedachteloos bekijk ik het bericht, eigenlijk zonder er veel aandacht aan te geven. Er staat een hamburgerkraam te koop in Bemmel, niet ver van mijn huis. Leuk denk ik, klik op het prullenbakje en haal weer koffie. 

Eenmaal terug op mijn werkplek zoek ik het bericht gelijk weer op. Als ik deze wagen nou eens gebruik als basis en zelf aan de slag ga? Ik ben handig genoeg om deze wagen te verbouwen tot een foodtruck voor houtovenpizza. Het loopt al tegen 4-en, ik ga vandaag wat eerder naar huis, maar op de terugweg even langs Bemmel om de wagen te bekijken. De wagen is het in bezit van een oudere slager, zijn vrouw heeft een hobby met paarden. De slager en zijn vrouw gaan samen naar wedstrijden. De oude slager verkoopt daar hamburgers en boordjes beenham, de vrouw doet mee aan de wedstrijden met haar paarden.  

Tijdens het avondeten vertel ik aan tafel over mijn onverwachte bezichtiging. We wassen snel af en pakken het schetsboek erbij, ik ben enthousiast, Michelle maakt wat tekeningen, ik zie het helemaal voor mij. Maatvoering doen we een beetje op de gok. Een snelle globale begroting van de kosten. In een avond hebben we een concept bedacht, de gerechten, de uitstraling, de voorbereiding en een tijdsplanning voor de verbouwing. We besluiten de wagen te kopen. Hoe dat nu verder moet? In de volgende blog ga ik meer vertellen over het ombouwen van de foodtruck.     

De 1ste Blog, een foodtruck voor pizza, hoe verzin je het?

Zoals bij heel veel mensen ontstaan de beste ideeën en rigoureuze plannen in een andere omgeving dan de (t)huisomgeving. Wij, ik en Michelle, zijn op vakantie en verblijven bij het prachtige wijnhuis Casale dello Sparviero in Tosacane (Italië). Het is ergens tussen Kerst en Oud & Nieuw 2016. 

Hoe het zaadje zich plant

Op mijn tijdlijn kom ik een advertentie tegen, gedeeld door een oud-collega van mij, ja Martine, deze credits zijn voor jou! Een foodtruck ingericht voor de verkoop van pizza staat te koop in de omgeving van Breda. Wat een mooie wagen, hij is startklaar, alles zit erbij en in. Zelfs een kleine voorraad bloem voor het maken van de pizzabodem. Ik laat deze advertentie zien aan Michelle. “Ja mooi ding”, zegt ze, “maar hoe komen we aan de gevraagde 10.000 euro?” “Och”, lach ik, “dat is een kleinigheid”, maar weet dat ze helemaal gelijk heeft. Ik scroll verder en Michelle duikt weer in haar boek over het leven van Phill Collins. 

We vierden de vakantie uitbundig, genietend van alles wat Italië ons te bieden heeft. Op de terugreis hebben we voldoende tijd om te filosoferen over de foodtruck die te koop staat, want hij laat ons niet los. Eenmaal terug in Nederland begint het gewone leven weer en we komen langzaam los van ons vakantiegevoel. Maar het spreekwoordelijke zaadje is geplant. 

Iets positiefs op Blue Monday

Een donkere maandag medio januari 2017, het zou heel goed Blue Monday kunnen zijn. Ik ben aan het werken en bekijk even mijn e-mail op mijn telefoon. Een ongelezen bericht van marktplaats. Ik open het bericht met de veelbelovende titel: deze advertenties heb je vast niet gezien. 

Ik heb de afgelopen tijd veel gezocht op marktplaats naar foodtrucks, verkoopwagens maar ook naar pizzaovens en benodigdheden. Gedachteloos bekijk ik het bericht, eigenlijk zonder er veel aandacht aan te geven. Er staat een hamburgerkraam te koop in Bemmel, niet ver van mijn huis. Leuk denk ik, klik op het prullenbakje en haal koffie. 

Eenmaal terug op mijn werkplek zoek ik het bericht gelijk weer op. Als ik deze wagen nou eens gebruik als basis en zelf aan de slag ga? Ik ben handig genoeg om deze wagen te verbouwen tot een foodtruck voor houtovenpizza’s. Het loopt al tegen vieren, ik ga vandaag wat eerder naar huis, maar op de terugweg even langs Bemmel om de wagen te bekijken. De wagen is het in bezit van een oudere slager. Hij heeft de wagen gebruikt om broodjes hamburger en beenham te verkopen, bij paardrijwedstrijden waar zijn vrouw aan meedeed. 

We beginnen met een hamburgerkraam

Tijdens het avondeten vertel ik aan tafel over mijn onverwachte bezichtiging. We wassen snel af en pakken het schetsboek erbij, ik ben enthousiast, Michelle maakt wat tekeningen, ik zie het helemaal voor mij. Maatvoering doen we een beetje op de gok. Een snelle globale begroting van de kosten. In een avond hebben we een concept bedacht, de gerechten, de uitstraling, de voorbereiding en een tijdsplanning voor de verbouwing. We besluiten de wagen te kopen. Maar dan heb je een hamburgerkraam en hoe dan nu verder? In de volgende blog ga ik meer vertellen over het ombouwen van de foodtruck.     

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *