Blog 10, recap seizoen 2023

Even opladen en nieuwe ideeen opdoen.

Nieuwe blog,

Het was een geweldig seizoen! We hebben prachtige feesten mogen verzorgen in heel Nederland, dit jaar ook een aantal in Duitsland en zelfs in België. We zijn dus lekker bezig zo je zou zeggen. Op dit moment komen we in wat rustiger vaarwater. De blaadjes vallen en in de avond is het fris. Niet het ideale weer voor een tuinfeest. 

We gaan ons voorbereiden op de kerstdagen, een aantal mooie borrels hebben we op de planning. Druk met in ophalen van kerstversiering en opzetten van kerstbomen dus. Onze vaste fotograaf Nienke komt langs om alles goed op de foto te zetten. Want de kerstagenda kan nog voller. 

Zojuist heb ik drie dagen verbleven in Alba Adriatica in Hotel Villa sant Angelo. Samen met Andrea, de chef van het hotel, heb ik gekookt en gewerkt aan nieuwe recepten en inzichten. Het is een fijne samenwerking, soms is het begrip foodtruck nog wel lastig uit te leggen. Een italiaan viert een feest bij een bepaald restaurant voor de specialiteit van dat restaurant. Een gegeven waar ik erg blij van kan worden. Ook de tweedeling van vis of vleesrestaurants is prachtig! Feesten aan huis bestaan niet of amper in Italie.

De nieuwe menukaart welke we per direct gaan voeren is uitgebreid, compleet en zeer traditioneel. Vanzelfsprekend nogsteeds een hoofdrol voor de houtoven. Ook dat behoeft uitleg in Italie. Je eet op je bruiloft toch geen pizza? Of als je een groot feest geeft wil je luxe en een tikkie decadent. Pizza is een maaltijd voor alle dag.  

Daarnaast heb ik met de eigenaar van het hotel, Guiseppe, gesproken over bruiloftsfeesten voor Nederlandse gasten. Zijn locatie leent zich voor prachtige feesten, een fantastisch zwembad, goede keuken en een heerlijk uitzicht op de zee. In totaal zijn er 23 bedden beschikbaar en er is voldoende ruimte voor een (dans)feest. De bereikbaarheid is geweldig, vanaf Weeze vlieg je er heen in 1:50 en na het uitstappen sta je binnen 60 min in Alba Adriatica. In de omgeving zijn voldoende hotels en appartementen te vinden mocht het feest groter of uitgebreider moeten qua gasten. De locatie leent zich perfect voor een feest van 1 of 2 dagen tot ongeveer 150 gasten. 

Zo worden we dus naast cateraar ook een soort weddingservice. Op dit vlak heb ik nog weinig ervaring. De komende tijd dus maar inlezen en nadenken over hoe we dit aanpakken. Gelukkig heb ik ondertussen een aantal contacten opgedaan in de business om ons een beetje op gang te helpen. 

Nou dat was hem weer, 

A Doppo!

Jelani

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *