Blog 2, van hamburger tot pizza

 

Zoals ik in mijn vorige blog heb verteld was ik plots eigenaar van een hamburgerwagen. Deze wagen zou ik eigenhandig gaan ombouwen tot rijdende pizzaria. Samen met Michelle heb ik in een avond het gehele plan gesmeed en zijn we aan de slag gegaan. De wagen zoals we hem hadden gekocht was qua sfeer en inrichting verre van wat we nodig hadden. Alles er uit dus. Vieze vette wanden van hardboard, TL-verlichting aanpassen en complete wanden opnieuw stellen en behangen. 

Ondertussen was de 1ste boeking ook al binnen. Arjan, een bekende via het hockeyen hield een housewarming en had interesse in pizza en horrelhapjes. Natuurlijk, geen probleem. De datum? De 4e van April, nee hoor, is nog vrij hoor ik mij zeggen. Toen ik de verbinding verbrak begon ik te rekenen. Het is nu medio februari, ik moet nog opschieten. 

Gegevens verzamelen

Steenvast klussen op zaterdag, lekker voor de deur. Door de weeks was het in de avond al te donker om wat te doen. Ik gebruikte de avond om materiaal in te kopen of om gerechten verder uit te werken. Na het klussen gerechtjes uitproberen, alles wegen, proeven, timen en meten. Hoe lang ben je bezig met het snijden van ham? Hoe veel gram kaas gaat er op een pizza? Met deze gegevens kon ik verder rekenen. Hoe veel moet een pizza kosten? Rekenen we transport? 

Langzaam maar zeker kwam er wat schot in de zaak. We hebben drie weekenden nodig gehad om de kar helemaal te stippen. Dankbaar heb ik gebruik gemaakt van de container die bij mijn ouders stond ivm een verbouwing. Ik heb veel weg moeten gooien, maar ook een aantal onderdelen kunnen hergebruiken. Zo was een onderdeel van de wagen een echte Berkel snijmachine. Phoe, daar was ik blij mee. Deze konden we mooi gebruiken voor het snijden van de hammen en worst. 

Een boeking zonder foodtruck

Terug naar het 1ste feest, 4 april, tot op de dag zelf heb ik staan klussen. Schroefjes vast, spanbanden voor het transport, voldoende hout, aankleding en natuurlijk de voorbereiding op het feest zelf. Fijn dat ik alles samen met Michelle had bedacht. Die wist precies wat er gedaan moest worden en op welke manier. Precies op tijd hadden we alles klaar. 

De housewarming was een succes. Iedereen was enthousiast en wij natuurlijk ook. Na een lange avond reden we terug naar huis trots op het resultaat en met een kofferbak vol met afwas. Met een grote glimlach zaten we thuis op de bank. Wat is het toch leuk om een foodtruck te hebben zeggen we tegen elkaar. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *