Blog 6, vegan

Afgelopen weekend mochten wij de catering verzorgen op een bruiloft. Het bruidspaar had een mini-camping gebouwd met strobalen, prikkabel, bell-tent en natuurlijk onze foodtruck. Er hing een echte festival sfeer, iedereen was mooi gekleed en ja het weer werkte gelukkig ook mee. Stralende zon, 27 graden en geen wolkje te bekennen. Dit was het goede leven….

Op dit feest waren enkele gasten veganistisch. Op onze menukaart een blinde vlek, weinig van de gerechten die in het repertoire zitten zijn veganistisch. Dit vroeg dus even wat extra voorbereiding en aandacht en met succes! 

Als antipasti hebben we een desembrood gemaakt in de houtoven met een tweetal spreads. Populair was de caponata, een spread van aubergine, tomaat, ui, selderij, kappertjes en rozijnen (ja, rozijnen, verassend maar lekker!). De caponata heeft een hele middag staan pruttelen op het fornuis. Een rijke en kruidige smaak vol kracht. De veganistische gasten waren zo enthousiast dat ze het zelfs wouden delen met oa het bruidspaar en enkele andere gasten. Ook de zelf gemaakte tapende van zwarte olijf, knoflook en peterselie ging helemaal op en dan moesten we nog aan het hoofdgerecht beginnen. 

Op een pizza hoort kaas, tenminste dat vind ik lekker. In aanloop heb ik diverse plantaardige kaassoorten getest welke veganistisch zijn. Niets werkte echt goed in de hete houtoven, ik was teleurgesteld in de kwaliteit, het bracht niet het resultaat wat ik voor ogen had. Op een ander feest raakte ik met een gast ik gesprek over het veganistisch koken en die opperde om een pizza te maken met alleen gegrilde en rauwe gemarineerde groentes. Dit was in mijn laatste test voor de bruiloft en een groot succes! Een pizza met tomatensaus, oesterzwammen, olijven en rauwe courgette gemarineerd in witte balsamicoazijn. Wat een schot in de roos, het was heerlijk en de kaas? Die miste eigenlijk niet. 

Als afsluiter een koekje van rauwe cacao en bosbessencoulis, wederom helemaal zelf gemaakt. Als decoratie enkele frambozen.

Het had voor ons even wat extra aandacht en liefde nodig maar het was een groot succes. Goede reacties en zelfs de niet vegan gasten die vragen om een vegan gerecht, een groot compliment. Bij de nieuwe update van de menukaart zullen wij een aantal vegan-opties opnemen zodat iedereen kan genieten van een diervrij alternatief. 

Tot de volgende keer, 

Jelani  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *