Blog 7, de dikke beuker

Zoals al eerder verteld was in de beginfase PIAZZANI voor ons echt bijzaak, we verzorgde kleine feestjes in de buurt van Nijmegen. De foodtruck reden we met een gewone personenauto. We hadden weinig opslag en konden hierdoor niet alle partijen uitvoeren omdat we simpelweg de materialen niet vervoerd kregen. Daarnaast is een personenwagen niet geschikt of ingericht op het trekken van een zware kar. Het ging allemaal wel maar was niet optimaal. Na een jaar kwam er daarom een bus met extra bank achterin. We konden nu voldoende spullen vervoeren en ook het personeel had een lekkere en veilige zitplek. Daarnaast vergrootte we het bereik van de catering enorm. We konden nu in heel Nederland onze pizza’s aanbieden. 

We hebben in 4 jaar flink wat kilometers gereden met de bus. Vaak met de pizzawagen. Maar ook mee op vakantie en dagjes weg. Heerlijk die grote ruimte. Je merkte dat het een oudje was, een kraakje, rammeltje en plekje. Tja het hoorde er bij. Ook de APK was altijd fijn, dure reparaties, remmen, uitlaat, dynamo. We liepen er op leeg. 

In het voorjaar begaf de bus het wederom, in de winter had ik er al eens een dure reparatie aan laten doen. De maat was vol, ik wou wat anders. Toevallig kwam ik bij de opvang van mijn kinderen in contact met een ouder hockeygenoot, Ties. Tegenwoordig werkzaam bij Peugeot Nijmegen. We kletste wat over de bus die stuk was en wat ik moest doen. “ Heb je nog hetzelfde e-mailadres?” Was zijn vraag. “ Vanmiddag zal ik je wat voorstellen naar je sturen.” 

Ik kwam ‘s avonds tuis, enthousiast van de voorstellen. Mooie nieuwe(!) bussen met fabrieksgarantie en alle opties die je zou willen. Nadat we de offerte van de reparatie hadden ontvangen was het snel duidelijk dat een nieuwe bus voor ons voordeliger zou zijn. 

Samen met Ties hebben we een nieuwe bus samengesteld, alles hebben we gekozen wat we zouden willen hebben. De kleur, de wielen, de opties. Overal over gedacht, gewikt en gewogen. Aan het einde van het gesprek, goh, dit is echt een “ Dikke beuker” geworden. De werktitel was geboren voor ons busje. 

Het was lang wachten. Ook hier was het chiptekort merkbaar. De leverdatum is een aantal keer uitgesteld. Gelukkig kon de dealer ons helpen met een tijdelijke bus. Alles tot in de puntjes verzorgd. De markt trok gigantisch aan. We hadden veel klussen en keer op keer kon in een busje huren om toch de opdrachten uit te voeren. 

Op vrijdag 29 oktober was het dan eindelijk zo ver. Het ophalen van de bus. Prachtig gepoetst stond hij in de showroom. De kleur was prachtig! Ties stond ons al op te wachten voor het WK handtekeningen zetten zoals hij zelf zei met een glimlach. Het viel best mee, na 12 minuten handtekeningen zetten en drie koffie later waren alle plichtplegingen voldaan. De bus was nu van ons. Hij gaat verder onder de naam Giovanni, kortweg GIO, omdat alle auto’s namelijk een naam hebben. 

We zijn super blij met de bus. Ook de service en het contact met de dealer en Ties in het bijzonder was top! Heel fijn zijn we op de hoogte gehouden van de vorderingen. Ik hoop dat we de komende tijd niet al te vaak terug hoeven….;)

We gaan ons nu voorbereiden op de komende decembermaand want die zit tjokvol!

Dit was hem weer voor nu, 

Arrivederci!

Jelani

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *